Blog SPB servisní s.r.o.

Energetická náročnost bazénů Compass

Při výběru bazénu by neměl být prioritou jen vzhled. Velmi důležitá je jeho funkčnost a také energetická účinnost. Bazény Compass Carbon Ceramic Pools jsou v tomto ohledu na špičce technologie, což potvrzuje i certifikace podle nejnovějších evropských norem.

Co znamená energetická účinnost pro vás, jako majitele bazénů?

 Energetická účinnost se odvíjí od schopnosti bazénu minimalizovat ztráty tepla a snížit potřebu dodatečného vytápění. Díky pokročilým materiálům a inovativním technologiím můžete jako majitelé bazénů Compass Carbon Ceramic Pools užívat teplou vodu bez zbytečně vysokých nákladů na energie.

Dipl.Ing. Frank Eisele nám poskytl na příkladu našich bazénů Compass nahlédnout do „DIN EN 17645 – Bazény pro soukromé použití“ na téma „energetická účinnost“.

Na základě schématu na obrázku níže je vidět, že bazény Compass Carbon Ceramic Pools dosahují třídy energetické účinnosti A dle normy DIN EN 1764. Schéma ukazuje, že bazény Compass Carbon Ceramic Pools mají nízké tepelné ztráty.

Energetická náročnost bazénů Compass

Jak je to možné?

Jádro bazénů Compass je vyrobeno z unikátního keramického kompozitu, který vyniká svými izolačními schopnostmi. Tento materiál efektivně udržuje teplotu vody, čímž výrazně snižuje potřebu jejího dodatečného vytápění.

Exkluzivní povrchová úprava Crystite tak dodává bazénu estetický vzhled, a zároveň chrání před UV zářením a pomáhá udržet teplotu vody tím, že minimalizuje tepelné ztráty.

Neustálý pohyb vody přes skimmer a přelivové hrany zabraňuje tvorbě řas a bakterií, a zároveň pomáhá udržovat stabilní teplotu vody.

Bazény jsou fixovány speciálním thermoizolačním materiálem ThermoWhite, který poskytuje nejen mechanickou ochranu, ale také zabraňuje tepelným únikům.

Nejlepší výkon a ochrana životního prostředí

Naše bazény dosahují nejvyšší možné třídy energetické účinnosti podle normy DIN EN 1764, což znamená, že jsou mimořádně šetrné k životnímu prostředí. To nejen šetří vaše peníze za energie, ale zároveň pomáhá chránit naši planetu.

Vsaďte na bazény Compass Carbon Ceramic Pools. Budete mít nejen krásný a odolný bazén, ale také technologicky pokročilou volbu, která je šetrná k vaší peněžence i k přírodě.



Potřebujete poradit s výběrem bazénu nebo více informací?
Kontaktujte nás.

+420 605 943 347

Naše služby

01

Prodej bazénů

Jsme prodejci luxusních keramických bazénů Compass
02

Zastřešení bazénů

Jsme prodejci kvalitního zastřešení bazénů firmy Alukov
03

Stavební příprava bazénů

Specializujeme se na odborné provedení stavební přípravy bazénů, přesně dle požadavků výrobce

Přijedeme, poradíme, zaměříme, zrealizujeme

Pokud přemýšlíte o novém luxusním bazénu,
neváhejte nás kontaktovat.
Pokud přemýšlíte o novém luxusním bazénu, neváhejte nás kontaktovat.