Blog SPB servisní s.r.o.

Je čas probudit bazén ze zimního spánku

S blížícím se teplým počasím se už jistě těšíte na osvěžení v bazénu. Ale než se vrhnete do koupání, je potřeba ho správně probudit po zimním spánku.

Proč přípravy neodkládat?

Jednoduše proto, že správné přípravy bazénu na koupací sezónu není radno podcenit. Když se teplota vody v bazénu vyšplhá nad 10°C, je nejvyšší čas začít jednat. Pokud byste s tímto čekali až do opravdového tepla, kdy teplota vody přesáhne 15°C, riskujete, že se ve vodě začnou množit nevítané řasy, a celý proces odzimování se tím stane složitějším a dražším. Potřebovali byste pak použít více chemie a filtraci.

Během zimy, kdy váš bazén slouží spíš jako dekorace, se v něm hromadí listí a další nečistoty. Důležité je tyto nečistoty řádně odstranit, a to nejen ze dna a stěn bazénu, ale i z vody. Čistá voda není jen o estetice, je to základ bezpečného a příjemného koupání.

Proč svěřit zprovoznění bazénu odborníkům? Aneb sázka na jistotu.

Odborníci se o vše postarají od A do Z. Vy se tak můžete těšit na koupání bez stresu a zdlouhavého úklidu. Správné odzimování a uvedení bazénu do provozu je složitější, než se zdá. Odborníci vědí, co dělají, a práci zvládnou rychle a efektivně. Vy tak ušetříte čas i peníze za zbytečně vyhozenou chemii. Navíc máte jistotu, že je voda čistá a bezpečná pro koupání.

Realizace Lipno od SPB Servisní

Jaké kroky jsou třeba, abyste svůj bazén správně připravili na novou sezónu?

Bazén se nejprve důkladně vyčistí od veškerých nečistot, které se v něm nahromadily během zimy. Poté se zkontroluje funkčnost filtračního systému, čerpadla a dalšího vybavení. Dále se upraví pH a alkalita vody, aby byla vhodná ke koupání. Nakonec se spustí filtrační systém a další technologie bazénu.

Neméně důležitá je kontrola všeho, co bazén k jeho chodu potřebuje – od hadic a těsnění po filtraci. Správné nastavení chemie vody je klíčem k čisté a zdravé vodě. A nezapomeňte, že voda by měla projít filtračním systémem alespoň dvakrát denně. Jedním z opravdu jednoduchých způsobů, jak se starat o čistý bazén je také vysavač. 

Věděli jste, že každé tři až čtyři roky je potřeba vyměnit písek ve filtraci? Ano, i na to je potřeba myslet. Zrnka písku se totiž časem obrušují a ztrácejí svoje čistící vlastnosti. 

Chcete si užívat léto bez starostí a s jistotou, že váš bazén je ve špičkové kondici? Pak neváhejte a svěřte přípravu svého bazénu do našich rukou – do rukou profesionálů. Máme zkušenosti, znalosti a rádi vám pomůžeme, aby byl váš bazén připravený na vše, co léto přinese.

Zavolejte nám, a užijte si bezstarostné léto!

 

Potřebujete poradit s výběrem bazénu nebo více informací?
Kontaktujte nás.

+420 605 943 347

Naše služby

01

Prodej bazénů

Jsme prodejci luxusních keramických bazénů Compass

02

Zastřešení bazénů

Jsme prodejci kvalitního zastřešení bazénů firmy Alukov

03

Stavební příprava bazénů

Specializujeme se na odborné provedení stavební přípravy bazénů, přesně dle požadavků výrobce

Přijedeme, poradíme, zaměříme, zrealizujeme

Pokud přemýšlíte o novém luxusním bazénu,
neváhejte nás kontaktovat.

Pokud přemýšlíte o novém luxusním bazénu, neváhejte nás kontaktovat.